artikel

Basculebrug

bouwbreed 13

Waddinxveen- Ruim vier uur hijsen kostte het Hebo om het beweegbare brugdek van de nieuwe basculebrug over de Gouwe in Waddinxveen op zijn plek te leggen. Constructiebedrijf Hillebrand uit Middelburg bouwde het ruim 360 ton zware beweegbare deel met een afmeting van bijna 30 bij 23 meter; goed voor 2 x 2 rijbanen. De nog naamloze oeververbinding maakt deel uit van de Parallelstructuur A12 die Heijmans uitvoert in opdracht van de provincie Zuid-Holland.

Het project bestaat uit de aanleg van de Extra Gouwe Kruising, parallel aan de A12 tussen de afrit Gouda en Gouda-West en de Moordrechtboog als verbinding tussen de A12 en de A20. Op die manier moeten de bereikbaarheid en de doorstroming in de regio Gouda verbeteren. De oplevering vindt eind dit jaar plaats.

Reageer op dit artikel