artikel

Waterboulevard

bouwbreed

Een waterboulevard wenst de gemeente Almelo in het centrum van de stad. Salverda Bouw uit ’t Harde helpt daarbij met de bouw van de Egbert Gorterbrug.

Het is een vaste brug bij de oplevering in november van dit jaar, die later wellicht beweegbaar wordt gemaakt. Als dat eenmaal het geval is, kunnen boten tot in de binnenstad komen via het kanaal Almelo-De Haandrik, een zijtak van het Overijssels Kanaal. Als voorbereiding op de bruggenbouw verleggen Salverda en onderaannemer Van Heteren uit Hengelo met de nutsbedrijven kabels en leidingen.

Vorig jaar is tussen november en december onder meer de riolering vervangen van de Egbert Gorterstraat tussen het stadhuis, de rechtbank en het station. Schagen Infra reconstrueert deze straat en de Brugstraat aan de andere kant van het water.

Reageer op dit artikel