artikel

Uitbreiding Harderwijk

bouwbreed

Nabij het historische centrum van Harderwijk wordt het project Waterfront gerealiseerd. De plannen dateren al van 1996, maar nu is dan de realisatie in volle gang. Het masterplan is gemaakt door Soeters Van Eldonk Architecten. De gemeente heeft besloten tot deze ontwikkeling om een aantal knelpunten weg te nemen, zoals de verkeers- en parkeerproblemen door het Dolfinarium. De eerste huizen van de 1400 die er moeten komen, zijn in aanbouw – en vormen een kleurrijk stukje grond in de zandkleurige omgeving. De gemeente werkt samen met de Ontwikkelcombinatie Waterfront Harderwijk, Boskalis is partner voor de uitvoering van civieltechnische en ondergrondse infrastructurele werkzaamheden. In 2017 moet de transformatie van het gebied gereed zijn.

Reageer op dit artikel