artikel

Tweede fase Houthavens Schiedam

bouwbreed

De tweede fase van het project Houthaven in Schiedam van vijftien woningen is in uitvoering. Het is onderdeel van de in totaal zestig eengezinswoningen van de nieuwe wijk Houthaven. De wijk is een nieuw gedeelte van het Schiedamse eiland De Gorzen. In oktober 2015 werd de eerste fase van 21 woningen al opgeleverd. Fase 2 wordt naar verwachting in augustus 2016 opgeleverd. De verkoop van fase 3 begint later dit jaar.

In de tweede fase hebben de woningen drie woonlagen, beschikken standaard over drie slaapkamers en zijn beschikbaar in vier typen. De woonoppervlaktes variëren van 118 m2 tot 152 m2. Kopers hebben de mogelijkheid voor een vierde en vijfde slaapkamer. De prijzen van de woningen variëren van 227.500 euro tot en met 292.500 euro v.o.n. De bouw van de woningen is in handen van BAM Woningbouw Zuidwest.

De Gorzen vormt samen met De Plantage en Het Nassaukwartier Schiedam-Zuid een waterrijke en groene omgeving. De zestig eengezinswoningen grenzen aan het bestaande gedeelte van de wijk en aan de Havendijk, dat een weids uitzicht biedt over de dijk en het Spuikanaal.

Houthaven is een kleinschalige nieuwbouwwijk, met haakse straatjes die autoluw zijn en waar kinderen vrij kunnen spelen. De parkeerplaatsen zijn op de kop van de woonblokken gesitueerd. In de al bestaande wijk in De Gorzen zijn diverse winkel- en onderwijsvoorzieningen aanwezig.

Reageer op dit artikel