artikel

Nieuwe brug Burgum

bouwbreed

De brug Burgumerdaam bij het Friese Burgum verkeerde in slechte staat en kreeg steeds meer moeite met de toenemende drukte en het alsmaar zwaarder wordende verkeer. Dertig meter westelijk van de oude brug wordt daarom een nieuwe gebouwd.

Afgelopen weekeinde plaatste een drijvende bok daarvan twee stalen vallen gemaakt door BSB Staalbouw. Het verkeersval weegt 260 ton, het fiets/voetgangersval 200 ton.  De nieuwe brug bij Burgum is onderdeel van het project Hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl, een samenwerking tussen het Rijk en de provincies Groningen en Friesland. Na het werk kunnen schepen van de klasse van 110 meter lang bij 11,4 meter breed het kanaal bevaren. Hoofdaannemer is combinatie Nije Daam. Antea Group begelidt de uitvoering en verzorgt het contractbeheer namens de provincie. 

Reageer op dit artikel