artikel

Kranenspel voor Space-S

bouwbreed 27

Het lijkt een detail, maar het vraagt nog heel wat puzzelen om de kranen op een bouwterrein goed te positioneren, zoals voor Space-S in Eindhoven. Met de kranen realiseert aannemer Stam+De Koning het plan dat de architecten van Inbo en stedenbouwkundigen van Uhahn maakten voor woningcorporatie Woonbedrijf. Bij de verwachte oplevering in het voorjaar van 2017, staan er 402 huurwoningen verdeeld over zeven gebouwen met op bijna elke verdieping van elk gebouw verschillende woningtypen. Er komen 151 appartementen, 61 lofts, 44 studio’s voor begeleid wonen met drie gemeenschappelijke ruimten en 143 studentenwoningen. Bijzonder aan de overeenkomst tussen Woonbedrijf en Stam+De Koning is dat de bewoner actief bij de bouw wordt betrokken.

Reageer op dit artikel