artikel

Ingeborg de Jong: “Ik onderneem graag wat nieuws”

bouwbreed

Ingeborg de Jong: “Ik onderneem graag wat nieuws”
Dijkstra

Ontwikkelaar Timpaan heeft een nieuwe algemeen directeur. Ingeborg de Jong (51) werkt sinds 1988 in de vastgoedsector, vaak op het snijvlak van publiek en private vastgoed- en gebiedsontwikkeling.

Wat trok u aan in deze functie?

“De combinatie van commerciële en maatschappelijke projecten die Timpaan doet. Timpaan is een stichting en kijkt naar wat een project bijdraagt aan de omgeving of voor de bewoners. Het maken van winst staat niet voorop. Ik vind het mooi om daar een bijdrage aan te leveren. Het past bij mijn overtuiging. Als je je werk als ontwikkelaar goed doet in commerciële projecten, dan houd je financiële middelen over voor projecten zonder winstoogmerk. Verder wilde ik graag terug naar een vastgoedomgeving.”

U hebt in de vastgoedsector aan diverse kanten van de tafel gezeten. Wat heeft u daarvan opgestoken?

“Ik ben iemand die graag iets nieuws onderneemt. Mijn grootste persoonlijke bijdrage zit aan het begin van een ontwikkeling in het zien van kansen en mogelijkheden. Ik heb steeds andere rollen vervuld bij vastgoed- en gebiedsontwikkelingen. In de projectontwikkeling bij HBG heb ik het vak geleerd. Daarna kwamen er steeds nieuwe zaken bij; NS Vastgoed, Boer&Croon en de gemeente Leiden. En nu Timpaan.”

Wat gaat u doen?

“Als algemeen directeur ben ik eindverantwoordelijk voor de organisatie. Met de medewerkers ga ik op een eigentijdse manier invulling geven aan de combinatie van commerciële en maatschappelijke gebiedsontwikkeling. Ik ga nieuwe product-marktcombinaties en samenwerkingen opzetten, gericht op zorgpartijen, cor poraties, gemeenten en publieke vastgoedeigenaren. En we gaan we door met commerciële projecten om te zorgen dat de middelen er zijn om maatschappelijke projecten te kunnen uitvoeren.”

Hoe komt die maatschappelijke kant van Timpaan tot uiting?

“Timpaan heeft bijvoorbeeld een eigen woning ontwikkeld voor het betaalbare segment, de Verandawoning. Qua duurzaamheid ontwikkelen we altijd onder de wettelijke normen omdat we gezond wonen als vertrekpunt zien. We hebben daarbij een ge dachte: een derde van onze tijd besteden we aan commerciële projecten, een derde aan maatschappelijke projecten en een derde aan advisering. Dat laatste kan maatschappelijk zijn, maar ook commercieel.”

Wat voor type manager bent u?

“Wat ik terughoor is dat ik verbindend ben. Ik denk niet dat alle wijsheid ‘van boven’ komt, maar dat je samen meer bereikt. Andersom houd ik ook niet van eindeloze praatsessies voordat we wat gaan doen. Iedereen heeft zijn eigen rol en verantwoordelijkheid. Ik merk dat mensen graag op die manier werken, waarbij de directie beslissingen neemt en richting geeft.”CV Ingeborg de Jong

1964: Geboren in Gouda.
1991: Voltooit studie Economische Geografie, Universiteit Utrecht.
1990: Senior vastgoedontwikkelaar bij HBG.
2007: Directeur Verkoop Grondbedrijf NS.
2008: Salaried partner en directielid Boer&Croon Management.
2012: Manager Vastgoedontwikkeling en Grondzaken gemeente Leiden.
2016: Algemeen directeur Timpaan. 

Reageer op dit artikel