artikel

Staalskelet op RDM-terrein

bouwbreed

Op Rotterdam Heijplaat bouwt een combinatie van Dura Vermeer milieu, Dura Vermeer Beton en Waterbouw en NFL Bouw een nieuw bedrijfspand voor de SJR Group. SJR maakt opslagtanks voor de olie- en de chemische industrie. Op het RDM-terrein laat het bedrijf zijn hoofdkantoor en productieloods realiseren.

De loods is groot genoeg voor de bouw van complete tanks tot een diameter van 24 meter en een hoogte van 32 meter. De nieuwbouw bestaat uit de grote hal met een hijscapaciteit van 200 ton en een lager gebouw waarin het hoofdkantoor wordt gevestigd. De productiehal grenst direct aan een kade van 150 meter lang, waarvandaan het vervoer van de reusachtige tanks via de Nieuwe Waterweg begint. Komend voorjaar moet de nieuwbouw gereed zijn.

Reageer op dit artikel