artikel

Schoolwerk

bouwbreed

Bouwbedrijf De Vries en Verburg uit Stolwijk bouwt op het Amsterdamse Zeeburgereiland het IJburg College 2, een school voor voortgezet onderwijs waarin ongeveer negenhonderd leerlingen terecht kunnen voor vmbo-T en havo.

Het schoolgebouw, met een brutovloeroppervlak van zo’n 8500 vierkante meter, grenst aan de drie silo’s van de voormalige rioolwaterzuivering. Atelier Pro Architecten zegt dat het met een splitlevel voldoende ruimte kon scheppen in wat het bureau een ‘krap bouwvolume’ noemt.

Centraal in het gebouw komt een vide voor licht, lucht en ruimtelijkheid. Hierin hangt een stelsel van trappen dat ervoor zorgt dat verschillende delen van de school worden verbonden en gebruikers elkaar kunnen ontmoeten. Gedelegeerd opdrachtgever HEVO ontving 47 inschrijvingen op zijn Europese aanbesteding.

Reageer op dit artikel