artikel

Nieuw hart voor topsportpark

bouwbreed

Een monteur van Buiting Staalbouw manoeuvreert zich een weg door het stalen skelet van de topsporthal Activium in Hoogeveen. Het centrum met twee sporthallen en een gymzaal wordt het nieuwe hart van onderwijs- en sportcampus Bentickspark.

Buiting uit Broekland doet de complete engineering, productie en montage van het staalwerk. De topsporthal krijgt 1100 zitplaatsen. Voor grote evenementen kan dat aantal tot 2100 worden uitgebreid. Een rondgang op de verdieping biedt goed uitzicht op de hallen en gymzaal. Ook krijgt de nieuwbouw een sportcafé met uitzicht op de topsporthal en de atletiekbaan buiten. Hoofdaannemer Goossen te Pas Bouw uit Enschede, die met Hunebouw uit Hoogeveen aan het project werkt, begon in 2015 en hoopt nog dit jaar klaar te zijn.

Reageer op dit artikel