artikel

Millimeterwerk

bouwbreed

Bouwvakkers staan met de stootijzers klaar om de bijna 5 meter hoge betonelementen van een geluidswal op zijn plek te zetten. De keerwand loopt in een golf om een nieuwe rotonde bij de onlangs aangelegde tunnel Om den Noort in Wolvega. WMR uit Rinsumageest plaatst in totaal een kleine honderd elementen, die met een reliëf aan de zichtzijde zijn uitgevoerd.

Met behulp van mobiele kraan worden de 9 ton zware keerwanden op hun plek getakeld. WMR doet de klus in opdracht van Mobilis, die de tunnel bouwde ter vervanging van de gelijkvloerse overweg. Opdrachtgever is ProRail. Provincie en gemeente investeren in totaal 12 miljoen. Het project was nodig vanwege de verdubbeling van het treinverkeer, terwijl files op de weg als een trein passeert, ook verleden tijd zijn.

Reageer op dit artikel