artikel

Duurzaam hotel in Amstelkwartier

bouwbreed

In het Amstelkwartier bouwen TBI-ondernemingen J.P. van Eesteren, Croon Elektrotechniek en Wolter & Dros aan een uiterst duurzaam hotel in opdracht van Amstelside BV. De integrale duurzaamheidsvisie van het 70 meter hoge hotel heeft geleid tot een zeer innovatief ontwerp, waarbij de vier kringlopen op het gebied van energie, water, afval en materiaalgebruik zo veel mogelijk worden gesloten.

Ook in het bouwproces wordt vol ingezet op hergebruik van materialen, het minimaliseren van afval en energiegebruik. Dit moet leiden tot een Leed Platinum-certificering. Het hotel is ontworpen door ingenieursbureau Arup in samenwerking met Paul de Ruiter Architects en Mulderblauw. Arup verzorgt het installatieontwerp, het brandveiligheidsconcept en samen met Paul de Ruiter Architects het duurzaamheidsconcept.

Reageer op dit artikel