artikel

Wonen op terrein kruitfabriek

bouwbreed

Het terrein van de voormalige kruitfabriek in Muiden wordt herbestemd tot woninglocatie. Het oostelijke deelgebied zal als eerste in ontwikkeling komen. Hier worden, verdeeld over vier deelprojecten, zo’n zeshonderd van de in totaal circa 1300 woningen gerealiseerd. Behalve rijwoningen, appartementen en geschakelde woningen komen er ook vrije kavels.

Een aantal oorspronkelijke gebouwen in het gebied blijft gehandhaafd. De haven en de sluis van vestingstad Muiden ontsluiten de Vecht op het IJsselmeer. Sommige percelen aan het water krijgen dan ook een privé-ligplaats, terwijl op andere plaatsen in het gebied haventjes met acht tot tien ligplaatsen komen. Maar zover is het nog niet; voorlopig wordt de grond nog bouwrijp gemaakt.

Reageer op dit artikel