artikel

Wonen op de Zuidas

bouwbreed

Gershwin, de componist van het honderden malen door even zovele artiesten vertolkte ‘Summertime’, vormt de leidraad voor een wooncomplex op de Amsterdamse Zuidas. Ontwikkelaars AM en Bouwinvest willen er maar mee zeggen dat het goed toeven is in en rond de huurwoningen in twee gebouwen.

Op de foto Gershwin blok 12 dat inmiddels zijn hoogste punt bereikte (34,5 meter). Het Amsterdamse architectenbureau Search tekende voor het ontwerp. Er tegenover het iets hogere Gershwin blok 11 (40 meter). Hoofdaannemer BAM bouwt hier in totaal 197 woningen waarvan 171 in het middensegment, de overige 26 vallen in hoge huur. Op de begane grond van zo’n 1000 vierkante meter komen publieke voorzieningen. De eerste woningen worden eind dit jaar opgeleverd.

Reageer op dit artikel