artikel

Rijksgebouw gestript

bouwbreed

Slopers strippen een voormalig rijkskantorengebouw aan de Tesselschadestraat in Leeuwarden. De ambtenaren van de Dienst Landelijk Gebied maken plaats voor starters en een- of tweepersoonshuishoudens. In totaal komen er 82 zogeheten Smart City Apartments met een oppervlakte van 50 tot 70 meter.

Binnen een half jaar moet de degelijk gebouwde kantoorkolos tot een appartementencomplex met rondom balkons worden omgebouwd. Projectontwikkelaar Bakkers Hommen Waerdevast uit ‘s-Hertogenbosch houdt de verhuur in eigen hand. Het exterieur blijft in grote lijnen gelijk. TN Sloopwerken uit Scharsterbrug stript het complete interieur. Op de foto ruimt Andries Meijer het laatste puin op dat resteert van een aantal grote doorbraken door de muren.

Reageer op dit artikel