artikel

Parkeergarage als nooduitgang

bouwbreed

Medewerkers van BAM zijn bezig met het storten van beton voor de nieuwe parkeergarage aan het Katwolderplein in Zwolle, die pal naast de nieuw te bouwen megabioscoop van Pathé komt te liggen. De garage biedt volgens uitvoerder Gerard Rijks van BAM plek aan 720 auto’s en telt zes lagen, waarvan één laag onder de grond. De muren worden geel, de hoeken rond.

Rijks: “Daarmee krijgt de garage een warme, vriendelijke uitstraling. “De onderdelen – kolommen, wanden en vloeren – worden prefab geleverd. Als alles volgens plan verloopt, is de garage in het voorjaar van 2017 klaar. In opdracht van Pathé realiseert ontwikkelaar Multi de nieuwe bioscoop, met negen zalen en 1500 stoelen. Het trappenhuis van de parkeergarage is tevens de nooduitgang van de bioscoop.

Reageer op dit artikel