artikel

Natuurspeelplaats SLIJK EWIJK

bouwbreed

Waar deze zomer nog de ziekte van Weil heerste, wordt nu een natuurspeelplaats aangelegd.

Beheerder Uiterwaarde – een samenwerkingsverband van drie recreatieschappen – van het Strandpark Slijk-Ewijk heeft alle vruchtdragende bomen en struiken van het tot voor kort ‘besmette’ eiland laten verwijderen, waardoor de kans op de aanwezigheid van ratten met 80 procent is afgenomen. Daarvoor in de plaats komen nieuwe bomen en een natuurspeelplaats met klimmogelijkheden en sculpturen.

Aannemer Hielema uit Soesterberg moet het project, dat 100.000 euro kost, eind maart opleveren. Ook buiten het zomerseizoen moeten hierdoor bezoekers gelokt worden. Het Strandpark is een populaire plek voor recreanten in de Betuwe en de gebieden rond Arnhem en Nijmegen.

Reageer op dit artikel