artikel

Geluk = realiteit – verwachtingen

bouwbreed Premium

Geluk = realiteit – verwachtingen
Suzanne van de Kerk

Net als veel collega-ontwikkelaars en -bouwers zijn ook wij weer aan het groeien in aantal medewerkers en denken we onder andere na over de juiste mix tussen jong en oud.

Jacques Van den Broek, ceo van Randstad, zei onlangs: “We zien dat bedrijven ontwikkelen naar een multi-generational workforce. Mensen van tussen de achttien en zeventig jaar werken bij hetzelfde bedrijf. Dat betekent nogal wat. Iedere generatie kijkt anders naar werk en heeft andere vaardigheden.” Ik geloof ook dat deze mix cruciaal is, maar hoe begeleiden we onze verschillende mensen om het optimale resultaat uit deze leeftijdmix te halen?

Onze natuurlijke impuls is om vooral jonge mensen aan te nemen vanwege hun vernieuwende ideeën en energie. Maar als we inzoomen op Generatie Y zien we ook wel een andere kant. Generatie Y is snel ontevreden… Dit is de generatie die opgegroeid is met het idee dat werkelijk alles mogelijk is, die door pa en ma op handen wordt gedragen en alleen maar positieve bevestiging krijgt. De harde werkelijkheid kan dan erg tegenvallen. Tim Urban vatte dit laatst mooi samen in deze formule: geluk = realiteit – verwachtingen. Deze groep kan extreem veel waarde toevoegen aan onze bedrijven, maar alleen als ze ook extreem goed begeleid wordt …

Laten we ervoor zorgen dat we naast jonge mensen vooral ook investeren in de werknemers van 55 jaar en ouder. De laatste drie jaar zijn zij in groten getale ontslagen in de bouw. Wij kiezen er bewust voor om juist ook mensen aan te nemen in deze leeftijdscategorie.

We zijn ervan overtuigd dat als we koppeltjes maken van deze generaties, zij met elkaar de winnende mix van kwaliteiten en competenties vormen. En, als de formule van Tim Urban een positief resultaat oplevert, straalt dit natuurlijk ook weer af op de ‘gelukervaring’ die zij onze klanten kunnen geven…

Reageer op dit artikel