artikel

Energy Academy Europe

bouwbreed

Aannemingsmaatschappij Friso uit Sneek en Koopmans Bouwgroep uit Enschede bouwen samen op de Zernike Campus in Groningen aan de Energy Academy Europe.

Daar worden na oplevering later dit jaar de bijzonderheden van hernieuwbare energie onderwezen. Het ontwerp van Broekbakema en PvanB Architecten, ICS Adviseurs, Arup, Ingenieursbureau Wassenaar en DGMR voldoet aan de bepalingen van Breeam Outstanding. Het ontwerp van het schuine dak helpt zoveel mogelijk daglicht naar binnen te halen en zorgt dat de zonnepanelen veel rendement boeken. Ook de indeling is naar het grootst mogelijk energetische rendement uitgedacht: onderzoeksruimten en laboratoria aan de noordzijde en leslokalen en een wintertuin aan de zuidzijde. Een ‘energieplein’ verbindt beide gebouwdelen.

Reageer op dit artikel