artikel

Beton uitvlakken

bouwbreed

Vanaf een pallet op enkele decimeters hoogte vlakt Aarnoud de Vries pas gestort beton uit. Hij is aan het werk bij melkveehouder Sjirk IJntema in Oudeschoot, die zijn erf naast de ligboxenstal opnieuw laat verharden.

Het oude beton vertoonde scheuren en was aan het einde van zijn levensduur. Met zo’n 300 vierkante meter is de oppervlakte ook aanmerkelijk vergroot. Vooral voor de grotere trekkers en machines is dat een uitkomst. Loonbedrijf Gebr. De Vries uit Rotstergaast, dat in totaal 65 kuub beton stortte, doet zo’n beetje alle loonwerk voor IJntema en wordt ook ingeschakeld voor vernieuwingen op het bedrijf. Terwijl veel boeren wachten met investeren, heeft IJntema het afgelopen jaar veel in zijn melkveehouderij vernieuwd.
 

Reageer op dit artikel