artikel

Verzakte Maaskade

bouwbreed

Ruim 2000 kubieke meter zand heeft Van der Waal uit Papendrecht in een kleine 18 uur voor de kade van het Noordereiland in Rotterdam gestort en afgewerkt met stortsteen.

Daar blijft het materiaal voorlopig liggen om te voorkomen dat het deel van de kade dat eerder deze week onderspoelde over een lengte van zo’n 85 meter, nog verder verzakt. Het getroffen deel stamt uit 1893 en is volgens het Havenbedrijf in 2003 opgeknapt. Bij die gelegenheid is een houten damwand blijven staan, omdat die volgens het inzicht van toen nog zeker een kwart eeuw mee zou kunnen. In ieder geval tot het einde van het jaar blijft het verzakte deel van de Maaskade buiten gebruik. Het Havenbedrijf laat onderzoeken hoe andere delen van de kade erbij staan.

Reageer op dit artikel