artikel

Terugblik september: opruimen

bouwbreed Premium

Terugblik september: opruimen

De NAM moet woningeigenaren in het Groningse aardbevinggebied compenseren voor waardevermindering van hun huizen. Niet pas als de woning wordt verkocht, maar direct als de waardedaling is vastgesteld. Dat bepaalt de rechtbank in Assen in een zaak die was aangespannen door een groep van negenhonderd huizenbezitters en twaalf woningcorporaties. Het vonnis kan grote gevolgen hebben voor de aardoliemaatschappij. Haar hangt een miljardenclaim boven het hoofd.

Mammoet en Hebo gaan de ravage na het hijsongeval in Alphen aan den Rijn opruimen. De combinatie kreeg de voorkeur van aannemers Mourik en BSB Staalbouw. Voordat de berging wordt gestart, zal de situatie ter plekke worden gestabiliseerd. Dat biedt de onderzoeksinstanties de mogelijkheid om hun werk af te ronden.

Nog meer gunningnieuws: BAM wint de aanbesteding van de aanleg van de Rotterdamse baan, een tunnel in Den Haag. Bouwcombinatie Comol, met daarin twee TBI-bedrijven, accepteert de uitslag niet en spant een rechtszaak aan.

De brancheorganisatie van metaalwerkgevers FME trekt in het Bouwhuis. Bouwend Nederland-directeur Fries Heinis is dolblij. Met de komst van FME is het statige kantoor langs de A12 bij Zoetermeer in een klap verlost van leegstand. De naam Bouwhuis zal na de verhuizing van de gevel verdwijnen.

Nog een verhuizing in september: Hurks-topman Geert Hurks treedt, na vijftien jaar het Brabantse bouwconcern te hebben geleid, af en maakt plaats voor William Bontes. Hurks moest al een half jaar verstek laten gaan door fysiek ongemak. Daarna constateert hij dat de pijp na vele tropenjaren leeg is. Hurks blijft wel als commissaris verbonden aan het bedrijf.

Ander nieuws in september

Nieuwe stijl in vastgoedonderhoud

Ballast Nedam kan toch worden opgeknipt

Dura Vermeer wil vluchtelingen aannemen

Tegenvaller 300 miljoen bij wegverbreding Schiphol

Openbaar aanbesteden verliest snel terrein

Reinteninfra koopt deel Dusseldorp

Behoefte nieuwbouw onderschat

Reageer op dit artikel