artikel

Paarden onder dak

bouwbreed

Met 32 gelamineerde spanten van 50 meter lengte krijgt een nieuwe stoeterij in Haskerhorne een robuust aanzien.

De staanders en liggers zijn ter hoogte van de dakrand met 49 zware bouten en moeren in een cirkel aan elkaar bevestigd. De Duitse houtbouwer Derix heeft de gelamineerde constructie in zijn fabriek in Niederkrüchten gemaakt. Eigen bouwploegen zetten ze op locatie in elkaar. Hoofdaannemer Van Wijnen Noord uit Gorredijk kreeg de opdracht van Baerveldt Beheer van Jaap van der Meulen uit Broek.

Er komen ook twintig paardenboxen van 5 bij 4 meter, bezoekersruimten en kantoren. Dorenbos Architecten uit Gytsjerk maakte het ontwerp voor de manege, waarin sportpaarden en dekhengsten onderdak krijgen. Jansen Wesselink uit Drachten rekende de constructie door.

Reageer op dit artikel