artikel

Maak collega’s groot

bouwbreed

Maak collega’s groot
Suzanne van de Kerk

Waar krijg jij energie van? Deze vraag werd mij gesteld tijdens de Pago-keuring. Mijn antwoord heeft alles met mijn collega’s te maken. Dit jaar lag mijn focus op het helpen van mijn collega’s op het gebied van social media. Hoe kunnen ze hun eigen sociale netwerken zakelijk inzetten zodat dit bijdraagt aan het behalen van hun zakelijke doelstellingen?

Het antwoord is voor iedereen anders. Zo help ik een commercieel directeur om door middel van het delen van foto’s maximaal zichtbaar te zijn bij zijn zorgvuldig opgebouwde netwerk. En mijn collega van HR, voor haar is het belangrijk om onze vacatures zo goed mogelijk onder de aandacht te krijgen. Het netwerk van onze eigen collega’s is hier heel waardevol voor. Een andere collega deelt haar kennis over BIM via ons eigen Heembouw Blog. Dit levert haar veel zichtbaarheid op. Ze wordt gevraagd om ook offline haar kennis te komen delen, prachtig!

Om mij heen zie ik steeds meer collega’s die kleine successen boeken door de inzet van sociale media. En dit is precies waar ik energie van krijg! Dit doet mij denken aan de helden van collega-columnist Robin Wollenberg. Ik help mijn collega’s en probeer ze groot te maken, zo worden ze mijn helden.

Ik heb er inmiddels al zestien. Zestien collega’s die veel van zich laten zien via social media en daarmee ook Heembouw helpen aan een stuk meer zichtbaarheid. En ze doen het allemaal anders, daarom is het leuk om ze te helpen. Het is geen trucje wat bij iedereen werkt. Deze zestien collega’s zijn onze Social Business Champions. We delen de successen van onze Champions om anderen te inspireren. Zo komen we met elkaar steeds verder en wordt iedereen groot. Daar krijg ik energie van!

Reageer op dit artikel