artikel

Kerk wordt theater

bouwbreed

Enkele weken geleden werd de mis er nog bediend en werden lofzangen gezongen. Nu werken tientallen vrijwilligers onder leiding van hoofdaannemer De Koning Bouw uit Huissen aan de sloop en herinrichting van de Donatuskerk in het Gelderse Bemmel. De kerk krijgt een nieuwe bestemming als theater.

De Stichting Kerk Bemmel, waarin vooral oud-kerkleden zitting hebben, heeft het gebouw voor 1 euro gekocht van het bisdom. Van de vroegere kerkbanken wordt straks het podium van de schouwburg gemaakt. Zeventig vrijwilligers hebben zich aangemeld om de kerk het komende half jaar om te bouwen. De verbouwing is begroot op 2,3 miljoen euro. Dankzij giften van stichtingen, een vermogende inwoner van Bemmel, anonieme donaties en crowdfunding is het bedrag sneller dan verwacht binnen.

Reageer op dit artikel