artikel

Waterglijbaan met spektakel

bouwbreed

Zwembad ‘t Bun op Urk laat zwemmers tijdens een wildwaterrit langs de 70 meter lange glijbaan op lichtsensoren drukken, hun snelheid meten en zet ze aan het eind op de foto. Vanuit het zwembad kunnen zij de foto op hun Facebook-pagina zetten.

“De Urkers hadden al een gewone glijbaan maar wilden nu iets met spektakel”, aldus een woordvoerder van Van Egdom Recreatietechniek uit De Meern. Met een doorsnee van 800 millimeter is het eerste deel voor hoge snelheden bedoeld. Daarna wordt de buis 1200 millimeter wijd en komt het spelgedeelte met druksensoren. Glijbaan, trap en uitloopbak zijn van geïsoleerd polyester, de 8 meter hoge draagconstructie van verzinkt staal. Marcel van der Tol (foto) gebruikt een krik om twee baandelen naadloos op elkaar aan te sluiten.

Reageer op dit artikel