artikel

Ruimte voor de Waal

bouwbreed

De combinatie I-Lent (Dura Vermeer en Ploegam) verwijdert grond uit de loop van de toekomstige Spiegelwaal, een nevengeul van de Waal bij Nijmegen.

Linksboven op de foto wordt grond weggezogen naar een zandscheidingsinstallatie. Het gaat met schepen naar bouwprojecten elders in Nederland. Rechts van het midden op de foto wordt zand afgegraven en met kippers afgevoerd. De Verlengde Waalbrug over de Spiegelwaal is op het droge gebouwd. Maar de nevengeul komt vol met water te staan. Er ligt een drempel bij de ingang van de geul, met duikers op verschillende hoogten. Afhankelijk van het waterpeil van de Waal loopt een deel van de rivier door de duikers of zelfs over de dam. De Spiegelwaal maakt deel uit van het project ‘Ruimte voor de Waal’, dat overstromingen moet voorkomen.

Reageer op dit artikel