artikel

Hengelen naar de laatste vissen

bouwbreed

Leden van Hengelsport Vereniging Joure hebben tweehonderd vissen uit de deels drooggelegde bouwput van de Tolhuisbrug in Joure gehaald. Aannemer DVJ gaf de hengelaars de gelegenheid de laatste vissen te verwijderen.

De brug wordt verhoogd tot 1,5 meter om pleziervaarders met sloepen en kleine boten toegang te geven tot de achterliggende Kolk. Met de aanleg van een nieuwe haven met aanlegsteigers krijgen zij een plekje pal achter de belangrijkste winkelstraat. De werkzaamheden nemen drie maanden in beslag. De vaste brug over De Kolk, die ook wordt verbreed, kwam in de jaren vijftig in de plaats van een ophaalbrug. Opdrachtgever gemeente De Fryske Marren vond na onderzoek de bouw van een nieuwe ophaalbrug te duur. 

Reageer op dit artikel