artikel

En dat is vier…

bouwbreed

De lange tui bij de zuidelijke pyloon van de oude Waalbrug bij Ewijk wordt komende week spanningsloos gemaakt. Dat is de laatste van de vier tuien die vervangen moeten worden.

Dat kleine aantal is ook precies wat de operatie door Strukton en Ballast Nedam zo precair maakt. Want de brug hangt daardoor tijdelijk steeds aan drie tuien. In de aanloop liepen de werkzaamheden al vertraging op vanwege een hoogoplopend geschil tussen de aannemers en Rijkswaterstaat dat in de rechtszaal beslecht gaat worden. Tijdens de uitvoering ontstond extra vertraging omdat het vervangen van de tuien langer duurde dan gedacht. De laatste prognose is dat de brug pas in de loop van 2017 in gebruik genomen wordt. Ook de pylonen moeten namelijk nog versterkt en het stalen brugdek wordt overlaagd met hogesterktebeton.

 

Reageer op dit artikel