artikel

Complexe vormen leiden reiziger

bouwbreed

Het Centraal Station van Arnhem wordt vandaag officieel geopend. Daarmee is de transformatie van het stationsgebied afgerond.

Architectenbureau UNStudio en ingenieursbureau Arup werkten vanaf 1996 samen aan de stedenbouwkundige, architectonische en technische concepten van het masterplan, de openbaarvervoerterminal en de ondergrondse parkeergarage. De door BAM en Ballast Nedam gebouwde stationshal heeft complexe vormen die verband houden met het gedrag van reizigers in de ruimte. Ontwerpers van Arup maakten samen met UNStudio 3D-modellen van het gebouw, waarmee de nodige constructieve en lichtberekeningen gemaakt konden worden. Volgens de ontwerpers worden de reizigers door de architectonische vormen van het gebouw intuïtief en efficiënt naar hun vervoermiddel geleid.

Reageer op dit artikel