artikel

Citadelbrug over de Spiegelwaal

bouwbreed

In het kader van Ruimte voor de Rivier is bij Nijmegen een nevengeul in de Waal gegraven. Op het hierdoor ontstane eiland tussen het historische deel van de stad aan de zuidoever en stadsdeel De Waalsprong aan de noordzijde, kunnen de Nijmegenaren uitwaaien.

De 5 meter brede Citadelbrug over de nevengeul is bestemd voor fietsers en wandelaars. Het Amsterdamse architectenbureau Next Architects tekende voor het ontwerp. ‘Spiegelwaal’ is de naam voor de nevengeul die voortkwam uit een prijsvraag. Veel toepasselijker, zo blijkt uit de foto, kon die naam nauwelijks zijn, hoewel met het plaatsen van de laatste ligger nog dit jaar deze letterlijke overeenkomst weer verloren gaat. Combinatie i-Lent (Dura Vermeer Divisie Infra en Ploegam) voert de werkzaamheden uit.

Reageer op dit artikel