artikel

Wonen op defensieterrein

bouwbreed

In Woerden begint het door bouwbedrijf VORM te realiseren nieuwbouwproject Defensie-Eiland steeds meer gestalte te krijgen. In opdracht van de gemeente ontwierp Groosman Partners en Scala architecten op het voormalige defensieterrein eengezinswoningen, herenhuizen en appartementencomplexen waarvan de uitstraling verwijst naar een industrieel verleden.

De koude noordoostenwind van afgelopen dagen maakt het dragen van bivakmutsen relevant. De metselaars gebruiken hun handige lampen voor de donkere ochtend nu ook overdag voor extra warmte. Ontwikkelcombinatie De Wasserij, die bestaat uit bouwbedrijf Vorm Bouw en Blauwhoed, bouwt ruim tweehonderd woningen in een aantal fases. Het terrein was ooit een werkplaats en chemische wasserij van defensie.  

Reageer op dit artikel