artikel

Spelen met hout

bouwbreed

Een bouwvakker legt de laatste hand aan het Duurzaamheidscentrum Assen. Met de nieuwbouw heeft de Drentse hoofdstad er een blikvanger van formaat bij. De 11 meter hoge zonnetoren oogt groter doordat de nieuwbouw op een metershoge terp is gerealiseerd. Het gebouw zelf is bijzonder, omdat het uit verschillende houtsoorten is opgebouwd. Red cedar van verschillende breedtes en hoogtes geeft de gevels een speels karakter. 24H Architecture uit Rotterdam maakte een ontwerp dat een grote uitdaging vormde voor de bouwvakkers van Jansman Bouw uit Luttenberg. Woodteq Houtconstructies in Rijssen werd voor de engineering en de productie gevraagd. Bijzonder in de vormgeving is dat bezoekers zo het grasdak op kunnen lopen naar de uitkijktoren. Op een ander deel van het dak kunnen schapen weiden.

Reageer op dit artikel