artikel

Energie van burgers

bouwbreed

Eén windmolen staat, de bouw van een volgende is in volle gang. Op het Hellegatsplein in het Hellegat, de driesprong waar Haringvliet, Hollandsch Diep en Volkerak samenkomen, bouwt Qurrent een windmolenpark.

Vooralsnog staan er vier windmolens op de planning. Elke mast kan 2000 huishoudens van energie voorzien. Qurrent is een energiecoöperatie die investeert in duurzame projecten, waaronder dit windpark. De coöperatie heeft inmiddels zo’n 25.000 leden. Zij hoopt binnen niet al te lange tijd het park te kunnen uitbreiden met nog twee molens. 

Qurrent koos voor de ECO 100-mast vanwege zijn hoge vermogen en lage geluidslast. Het park moet begin 2016 gereed zijn en kan dan 41.500 megawattuur groene stroom leveren voor zo’n 8000 huishoudens.

Reageer op dit artikel