artikel

Is levertraan goed voor je?

bouwbreed

Is levertraan goed voor je?

De eerste donderdag van september is traditioneel de Blauwhoed Levertraanpartij. Ieder jaar krijgen de gasten, onze samenwerkingspartners, bij binnenkomst een lepel levertraan om de gure wintermaanden gezond door te komen.

Dit jaar kwam de levertraan in pilvorm. CEO Phillip Smits gaf in zijn speech later aan dat deze pillen sensoren bevatten, waardoor we, zonder dat onze relaties het wisten, metingen konden doen ten aanzien van hun gezondheid, bloeddruk, hartslag en conditie. “Ik krijg net de gegevens door op mijn Apple Watch: 198 aanwezigen hebben de pil daadwerkelijk geslikt en ik zie vooral gezonde partners. Een klein aantal moet ik nog even spreken”, grapte Phillip.

Aan de reacties van onze gasten te merken, is bijna iedereen van mening dat dit nog verre toekomstmuziek is. Terecht of niet? In ieder geval vinden er verscheidene ontwikkelingen plaats die grote impact gaan hebben, ook op onze branche.

Maar liefst 46 procent van de respondenten van de enquête die we voorafgaand aan de levertraan verspreidden, gaf aan dat de deeleconomie de meeste impact gaat hebben op onze ontwikkelopgaven in de toekomst. De overtuiging dat de deeleconomie een grotere rol gaat spelen wordt inmiddels dus breed gedeeld. Al is dat niet zo verrassend. Je moet onder een steen hebben gelegen als je niet bekend bent met voorbeelden zoals Airbnb en Uber.

Zoals ik in mijn vorige blog schreef, geloof ik dat ook Internet of Things de vastgoedwereld op z’n kop zet, naast de ontwikkelingen op het gebied van big data en kunstmatige intelligentie/robotics. Maar een kleine 10 procent van de deelnemers aan ons onderzoek noemt die laatste trend het meest bepalend. Is dat onbekendheid en onwetendheid?

Ik ben er in ieder geval gerust en trots op dat onze teamleden al innovatieve businessmodellen voorstellen voor het Blauwhoed van 2025.

Anticiperend op de toekomst is de jaarlijkse Blauwhoed Levertraanpartij ondertussen een traditie die het waard is om aan vast te houden!

Yvonne van Mierlo, directeur Blauwhoed Studio bij Blauwhoed

Reageer op dit artikel