artikel

Aanpassing droogproces leidt tot energiereductie bij Forbo

bouwbreed Premium

Aanpassing droogproces leidt tot energiereductie bij Forbo

Door ventilatoren simpelweg minder hard te laten draaien tijdens het droogproces weet Forbo liefst 60 procent energie te besparen op deze stap in de fabricage van linoleum en andere vloerbedekkingen.

Tot nu toe draaien de ventilatoren tijdens het hele productieproces van Forbo voortdurend op vol vermogen. Binnen het al langer lopende milieubewustzijnsprogramma voor het hele bedrijf werd geopperd dat het tijdens de droging wel een tandje minder kan. Dat werd eerst getest in twee droogkamers en bleek geen effect te hebben op de kwaliteit van het eindproduct. Daarna werd dezelfde aanpassing doorgevoerd bij de andere droogkamers met een totale verwachte besparing voor dit jaar van 600.000 kWh tot gevolg.

Een andere aanpassing die het bedrijf doorvoerde is het hergebruik van de uiteinden van de garen van tapijttegels. Forbo gebruikt ook veel minder water voor de productie van stoom en springt zuiniger om met verpakkingsmaterialen.

Reageer op dit artikel