artikel

Hub On Hub Off

bouwbreed

Hub On Hub Off

Op 5 november aanstaande rijdt er een bijzondere Hub On Hub Off- bus door de Randstad. In de bus zit namelijk de bouwsector waar we van dromen: mannen en vrouwen, jong en ouder, uit Nederland of van daarbuiten. Allemaal vol ondernemerslust om Nederland mooier te maken. Het zijn de oprichters van start-ups in de bouwsector en ik wil er een aantal aan u voorstellen.

De eerste is Stonecycling, een start-up die design bakstenen bakt van bouwafval. Een andere start-up in deze categorie is Goodhout. Zij maken van kokosnootschillen een sterk, met hout te vergelijken, materiaal. Deze startups brengen, na langdurig experimenteren, mooie en duurzame materialen op de markt. Ook zijn er IT-georiënteerde startups in het gezelschap. Zij hebben als doelstelling om de communicatieproblemen en faalkosten in het bouwproces te laten verdwijnen met geavanceerde apps. Of om met big data meer te weten te komen over de energieprestaties van gebouwen, zoals Qwiksense.

Ook de 3D-printer is aan boord: CyBe heeft een printmethode ontwikkeld waarmee on site wanden geprint kunnen worden. Minder afval, minder kosten, meer plezier. Dan is er de marktuitdager Terracaza: een disruptivestartup, die de bestaande orde omver wil werpen door een marktplaats aan te bieden voor grond. Dan zijn er de startups die zich bezig houden met totaalconcepten om onze leefomgeving betaalbaar en gezond te maken, zoals Woodyshousing.

Tot slot zijn er de mannen van de Wegenscanners: met hun innovatieve scanners brengen ze op hoge snelheid de ondergrond van onze wegen in kaart en maken ze het ouderwetse boren overbodig. Waarom maken ze deze reis? Omdat ze tijdens de reis in gesprek gaan met investeerders. Mensen die zich willen aansluiten bij dit gezelschap om samen de nieuwe bouwsector te laten groeien. In ieder geval heeft Maxime Verhagen zich al aangesloten. Als je er ook bij wilt zijn, ga dan naar www.startupbouw.com

Serena Scholte, lid Advisory Board van StartupDelta

Serena@uturnity.nl

Reageer op dit artikel