artikel

De Groot en VolkerWessels investeren in Solar Freezer

bouwbreed

De Groot en VolkerWessels investeren in Solar Freezer

VolkerWessels en De Groot Installatiegroep investeren samen met het Innovatiefonds Twente “enkele miljoenen euro’s” in Solar Freezer, een duurzame energieoplossing ontwikkeld door Solar Solutions Worldwide.

Met Solar Freezer, een gecombineerd systeem van zonnecollectoren, een warmtepomp en een flexibele rubberen ‘bufferzak’, kunnen woningen zonder stookkosten worden verwarmd. De bufferzak wordt in de kruipruimte gelegd en gevuld met tapwater. Zonnecollectoren zorgen voor de verwarming van dit water. De warmtepomp is gekoppeld aan de bufferzak en onttrekt de warmte aan het water, dat afkoelt tot -1 graad Celsius. 

Partijen hebben afgesproken dit najaar een proefproject te zullen starten in tien huizen. Daarnaast gaan VolkerWessels en De Groot als verkoopkanaal fungeren, zowel nationaal als internationaal.

“We zien veel innovaties op het gebied van zonnecollectoren. Het probleem blijft echter, dat die de meeste energie opleveren als het mooi weer is en we op die momenten juist minder energie nodig hebben”, zegt Marius Prins van het Innovatiefonds Twente. “We verwachten met deze investering op meer plekken in de praktijk aan te tonen dat het systeem echt werkt om het daarna grootschalig uit te rollen.”

Reageer op dit artikel