artikel

Remeha combineert verwarmingsketel met boilervat

bouwbreed

Remeha combineert verwarmingsketel met boilervat

Grote hoeveelheden warm water belooft Remeha de professionele gebruikers van zijn boileroplader Aqua Load 110. Het systeem wordt gecombineerd met de boilervaten van Remeha.

De oplader is opgebouwd rond een dubbel gescheiden platenwisselaar met een thermisch vermogen van 110 kilowatt. Door de wisselaar stroomt heet water uit de cv-installatie dat het water in een boilervat verhit. Dubbel gescheiden betekent in de uitleg van de fabrikant dat drinkwater nooit in contact komt met verwarmingswater wanneer de wisselaar lek raakt.

De Aqua Load is bedoeld voor verwarmingssystemen met een thermisch vermogen van 60 tot 110 kilowatt. Als voorbeeld noemt de producent zijn enkelvoudige ketels van het type Quinta Pro en ketels die in cascade zijn geschakeld. De oplader stelt zichzelf met een modulerende pomp in op het vermogen dat het toestel binnenkomt.

De gebruiker kan de momenten dat warm tapwater beschikbaar moet zijn instellen met een klokprogramma. Via dit programma kan ook het moment worden in gesteld dat extra heet water met behulp van een circulatiepomp eventuele legionellabacteriën in het drinkwatersysteem moet bestrijden. Dat maakt het systeem volgens Remeha geschikt voor sportaccommodaties, hotels en zorginstellingen.

Sensoren meten de temperatuur van het water. Wanneer de temperatuur daarvan lager dan 60 graden Celsius wordt, slaat de ketel aan die het water verhit tot een temperatuur hoger dan 60 graden Celsius. Dat betekent het einde voor de gevaarlijke legionellabacteriën. Remeha overweegt intussen boileropladers met een groter vermogen te ontwerpen.

Reageer op dit artikel