artikel

‘Door je te ont-doen van al je moeten, ont-moet je jezelf’

bouwbreed Premium

‘Door je te ont-doen van al je moeten, ont-moet je jezelf’

Het is zaterdagochtend en in mijn zonovergoten tuin – er is sprake van een officiële hittegolf – schrijf ik deze column over… ontspannen! Het is een onderwerp waar we niet altijd voldoende aandacht aan besteden.

Toch ben ik ervan overtuigd dat je door goed te ontspannen een leuker en veel productiever leven hebt.

De afgelopen jaren stonden in het teken van veel moeten en hadden we niet zoveel te willen. Het afgelopen halfjaar is dit bij ERA Contour gelukkig veranderd. We behalen weer successen, verkopen veel woningen en er staan mooie, nieuwe projecten op stapel. Onze labelwoningen doen het fantastisch en de samenwerking tussen de TBI-ondernemingen heeft een positieve vlucht genomen met mooie successen tot gevolg. We zien weer perspectief!

Een belangrijke uitdaging voor onze organisatie is hoe we de inspanning in het werk omgebogen krijgen naar ontspanning. Door ontspanning ontstaat ruimte in de geest en daarmee ruimte voor nieuwe gedachten en ideeën. O zo belangrijk en o zo moeilijk om in te passen in ons dagelijks werk! We vliegen maar door, van vergadering naar vergadering, van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat en denken hiermee als calvinistische Nederlanders heel goed bezig te zijn. Maar tijd om te ontspannen en na te denken, door te denken of te dromen en te verwonderen past niet in onze volle agenda’s.

Ik vergelijk het met sporten. Na het sporten voel ik me enorm fit en kan ik weer prima een paar uurtjes ingespannen werken. Er komt helemaal geen ‘moeten’ aan te pas. Ik wil het zelf, omdat ik me er beter door voel en er beter door kan presteren. Misschien schuilt in zelf kunnen kiezen wel het ultieme ontspannen. Vandaar de gekozen titel: door je te ont-doen van moeten, ont-moet je jezelf. Als je doet wat je écht wilt doen, wat écht uit je hart komt en écht bij je past, dan heb je nooit het gevoel iets te ‘moeten’. Daardoor kun je heel erg jezelf zijn en leidt dat niet tot het ultieme ontspannen? Ik doe mijn best mijn leven op deze manier te leiden.

Ik wens iedereen een ontspannen zomer toe!

Bianca Seekles, directeur ERA Contour

Reageer op dit artikel