artikel

Commentaar: Flexibiliteit

bouwbreed

Als werknemers één ding goed in hun oren moeten knopen, is het wel dat ze flexibel moeten zijn. Want dat is wat werkgevers vragen: flexibiliteit, flexibiliteit, flexibiliteit.

Niet alleen een zzp’er moet breed en flexibel inzetbaar zijn, dit geldt in toenemende mate ook voor personeel in loondienst. Lager geschoolden én hoogopgeleiden moeten bereid zijn in zichzelf te investeren. Bijscholing of omscholing kan hierbij belangrijk zijn. Maar alles begint bij een ruimhartige  geest en een open blik: alleen dán is veranderen mogelijk.

Van werkgevers mag worden verwacht dat zij investeren in hun vaste personeel. Dat gebeurt gelukkig ook. Nu de markt eindelijk begint aan te trekken, hebben ondernemers steeds meer oog voor de noden van hun werknemers. 

De KlokGroep kent een mooi en inspirerend initiatief om haar personeel up-to-date te houden: de KlokSchool. Via korte workshops worden werknemers bijgeschoold. De ene keer gaat het over werken met Excel, een volgende keer over lood verwerken, en weer een andere keer over contractmanagement. Bij voorkeur geven collega’s de trainingen. Zo snijdt het mes aan twee kanten. Kiezen voor interne trainers beperkt de kosten. En de uit te dragen kennis is gegarandeerd toegesneden op de sector, en zelfs op het eigen bedrijf. 

De tijdgeest vraagt van iedereen om zo nu en dan aan de bak te gaan. Wie wil bijblijven, zal daarvoor oog moeten hebben. Dit geldt voor werknemers, maar zeer zeker ook voor werkgevers.

Boudewijn Warbroek, hoofdredacteur a.i. Cobouw

Discussieer mee op Twitter via #Cobouw en via www.cobouw.nl/vakgebieden/opiniecommentaar

Reageer op dit artikel