artikel

Ton,

bouwbreed Premium

Ton,

Tijdens jouw opleiding bij de Marechaussee was je bij de opsporingsdienst gestationeerd. Op zoek naar wat fout is. Dat zoeken doe je nog steeds, nu als voorzitter van de FNV. Ik moet eerlijk bekennen dat de FNV voor mij lang de ‘ver-van-mijn-bedshow’ was en bij mij een beeld schetste van de kleine kwetsbare arbeider tegen de grote boze werkgever.

Wel Ton, wellicht heb je het gemist, maar de wereld is veranderd. De linkse arbeider en de rechtse werkgever staan niet meer zo lijnrecht tegenover elkaar en de kleuren vervagen. Ik schrik van jouw uitspraken ‘gladjakkers in de politiek’ en ‘alle grote werkgevers zijn boeven’. Je zegt nogal wat, in functie.

Vorige week werd ik geconfronteerd met een FNV-foto op social mediavan een aantal van onze mannen in een rood shirt, uitgedeeld door jouw dames. Vind ik niet zo netjes, deze mannen onder werktijd overdonderen. De manier waarop en de toon van FNV-uitingen zitten mij niet lekker. Beetje ophitsend. De werkgever is per definitie fout, of de werknemer het daar nu mee eens is of niet. Doordat de FNV in de arbeidsmarktrealiteit ruim 10 jaar achterloopt is jou wellicht ontgaan dat het ontstaan van 1 miljoen zzp’ers mede door economische terugval is gestimuleerd. Als betrokken regionale ondernemer zorgen wij voor onze mensen, in goede en in slechte tijden. Ook voor de onderaannemers. Elke periode vergt echter een andere instelling en bijpassende voorwaarden, Ton.

In mijn vrije tijd zet ik mij in voor FC Twente. Over goede en slechte tijden gesproken. Plots duik jij daar op. Vanuit voorzitterschap van een amateurclub naar commissariaat maatschappelijke zaken bij FCT. Je komt zelf uit onze supportersgeledingen en dat schept wellicht een band met de ‘lastige’ supporters, wordt verteld. Ik laat mij verrassen, Ton. Zorg je ook voor een paar boeven die gaan investeren? Wel nodig om maatschappelijk wat uit te geven. Succes, namens deze kleine boef.

Karin Rog, commercie & Communicatie TWW, Negam, Moes, Dostal 

Reageer op dit artikel