artikel

Reacties lezerspanel op stelling: Voortzetting van het lager btw-tarief is niet langer nodig

bouwbreed Premium

Reacties lezerspanel op stelling: Voortzetting van het lager btw-tarief is niet langer nodig

ONEENS 91% Jan Beltman, bouwkundig adviseur Bureau Beltman “Er moet eerst zorg voor worden gedragen dat alles wat nog gebouwd moet worden, van goede kwaliteit is en voldoet aan de huidige en toekomstige normen, een epc van 0.” Gerrit Jan van Voorthuizen, bouw(proces)manager “Hierdoor krijgen juist kleine zelfstandige bedrijfjes meer werk!” Walter Ophof, commercieel directeur […]

ONEENS 91%Jan Beltman, bouwkundig adviseur Bureau Beltman

“Er moet eerst zorg voor worden gedragen dat alles wat nog gebouwd moet worden, van goede kwaliteit is en voldoet aan de huidige en toekomstige normen, een epc van 0.”

Gerrit Jan van Voorthuizen, bouw(proces)manager

“Hierdoor krijgen juist kleine zelfstandige bedrijfjes meer werk!”

Walter Ophof, commercieel directeur Van Buuren Groep 

“De economie trekt misschien wel aan, maar de bouw draait nog steeds op halve toeren en nu willen jullie twee versnellingen opschakelen. Laat de bouw eerst meer op toeren komen, anders slaat de motor af.”

Robert Jan van Gerven, projectontwikkelaar Woonwijze 

“Extra stimulans voor particulieren en bedrijven om te investeren.”

René Koster, eigenaar Reko Onderhoud 

“Dat betekent wederom een dip in de werkzaamheden”,

Jos Elberse, algemeen directeur/Managing director/CEO/COO/Partner/President/Board Architectenburo Ir J. Elberse

“Bouwactiviteiten bestaan voor een belangrijk deel uit arbeidsuren. Wonen en werken is een eerste levensbehoefte, waarbij de huisvesting een belangrijk onderdeel vormt. Dus: lager belasten. Daarnaast vormt het lage btw-tarief een belangrijke stimulering van bouwactiviteiten voor noodlijdende zzp’ers.”

J. van den Bremer, directeur-aandeelhouder Aannemingsbedrijf T.G.J. Hofstee

“Nu er langzaam weer wat meer activiteiten zijn binnen de (ver)bouw, moeten we niet direct het roer weer omgooien en de btw verhogen. toen in 2011 het lage tijdelijke btw-tarief weer werd verhoogd, stopten de investeringen gelijk en werden nog meer bouwvakkers werkloos. Ook al wordt er in de media hosanna geroepen, wat overigens goed is voor het algemeen sentiment, is er heden nog veel te weinig werk voor al die werkloze bouwvakkers. Het kabinet zou een cruciale fout maken als de btw op 1 juli weer wordt verhoogd. De tijd zal het leren!”Bert Rotteveel, directeur-aandeelhouder rotteveelm4

“Er staat veel te veel vastgoed leeg en met die 6 procent is de kans van slagen veel groter om het te transformeren.”

Nieuwe stelling: “Het is een slechte zaak dat Nederlandse bouwbedrijven in buitenlandse handen komen.” Ook meepraten in ons Lezerspanel? Meld u hier aan. 

Reageer op dit artikel