artikel

Onzijdig type

bouwbreed

Onzijdig type

Straks zijn wij allemaal genderneutraal. Het kan zo maar zijn dat binnenkort in ons paspoort geen man- of vrouwaanduiding meer staat. Van een Adam-en-Eva-maatschappij naar een geslachtsloze samenleving.

Men stelt dat je een individu bent, zonder grenzen van geslacht. Je kunt immers een man in een vrouwenlichaam zijn of je als vrouw erg mannelijk voelen. Dat gevoel moet openlijk kunnen en flexibel, zonder beperkingen van registratie van het geboortegeslacht. En zo kan het geslacht je ook niet in de weg staan met ambities op topniveau. Kan in ieder geval het quotumplan van Jet Bussemaker in de prullenbak. Deze minister heeft het bedrijfsleven de laatste kans gegeven om ervoor te zorgen dat in 2016 minimaal 30 procent van de leden van de Raden van Commissarissen vrouw is, anders volgen wettelijke maatregelen. Met een genderneutrale notitie in alle officiële papieren wordt dit lastig controleren en handhaven.

Dus RvC’s: laat u GN registreren, bent u even van Jet af. Campagnes als ‘Meer vrouwen in de bouw’ kunnen direct de kast in, geen glazenplafonddiscussies en beste-zakenvrouwverkiezingen meer. Daarnaast gaan we het populaire ‘wij zijn zwanger’ letterlijk vertalen. De eerste baarmoedertransplantatie staat immers voor de deur. Heerlijk, dat een stel, of een trio, of kwartet, samen kan beslissen wie het kind van hen allen gaat dragen. Vervolgens komt de baby als onzijdig individu op de wereld. Met de vraag van alle ouders “Hoe gaan we het kind noemen?”

Nog een grotere uitdaging is hoe we deze onzijdige ontwikkelingen aan bijvoorbeeld de heren van old boys -netwerken vertellen. De huidige ‘knapen van ruim 65+’ nemen immers op hun beurt weer gelijkgestemde ‘ new old boys’ aan om hen op te volgen. Om tradities te bewaren en geledingen dicht te houden. Hoe vertel je deze jongens, dat ook aan dit tijdperk echt een einde komt….?

Karin Rog, commercie & Communicatie TWW, Negam, Moes, Dostal  

Reageer op dit artikel