artikel

Help je mee?

bouwbreed

Help je mee?
Suzanne van de Kerk

Help jij wel eens iemand? Wat voor gevoel geeft dit jou? En verwacht je er altijd iets voor terug? Sociale netwerken zijn heel goed te gebruiken om mensen te helpen.

Ga maar eens kijken hoe vaak mensen vragen stellen op Social Media. Op Twitter is er zelfs een speciale hashtag voor: #dtv (Durf Te Vragen). Door slim te zoeken op vragende tweets over onderwerpen waar jij verstand van hebt, kun je mensen helpen. Je helpt ze met jouw kennis. Ik doe dit regelmatig en ik krijg er altijd een erg goed gevoel van. Het mooie van Social Media is de wederkerigheid die ontstaat als je mensen gaat helpen. Hoewel ik er niet op uit ben, krijg ik er uiteindelijk vaak toch iets voor terug. Al is het maar een uitnodiging voor een goed gesprek. Door iemand te helpen, blijft je naam hangen, als de tijd rijp is, wordt er aan je gedacht.

Mijn advies is dus om op Social Media veel breder te kijken dan alleen je merk en de mensen die je volgt. Zoek maar eens op #dtv in combinatie met een onderwerp waar jij veel vanaf weet. Resultaat: allemaal mensen die je kunt helpen met jouw kennis. Misschien inspireren de vragen je wel tot het schrijven van een nieuw blog. Zo zet je nog meer kennis online die ook via Google gevonden kan worden. Dit kan erg goed werken om meer verkeer naar je website te krijgen. Die website wordt steeds belangrijker en hoe meer bezoekers hier komen hoe beter, lijkt mij althans. Wat vind jij hiervan? Is het goed om elkaar op deze manier te helpen? Of blijven we, als bouwers, vooral boven op onze kennis zitten? Mijn antwoord weet je, ik ben benieuwd naar dat van jou!

Reageer op dit artikel