artikel

Faay en Promat maken plafond brandbestendig

bouwbreed Premium

Faay en Promat maken plafond brandbestendig

Faay brengt met zijn 2resist60-ceiling system een plafondsysteem op de markt dat volgens de onderzoekers van Efectis in elk geval 60 minuten brandwerend is.

Het systeem bestaat uit brandwerende panelen van Promat en bevestigingsprofielen van Faay. De rand van de panelen is brandwerend geprofileerd. De panelen worden bevestigd in een verdekte en vrijdragende ophangconstructie met een grote overspanningscapaciteit. De ophangpunten kunnen om de 3 meter worden geplaatst. De plafondpanelen staan autonoom (dus exclusief de bovenliggende constructie) garant voor een brandwerendheid van 60 minuten, benadrukt Faay. In voorkomende gevallen zijn de panelen uit te nemen. Wanneer ze op de juiste wijze worden teruggeplaatst garandeert de leverancier de aanvankelijke brandwerendheid van het systeem.

Reageer op dit artikel