artikel

Excuses

bouwbreed Premium

Excuses

Op 18 januari schreef ik dat het na tien jaar klaar was met De NieuwBouw. Ik vond dat er veel bereikt is en dat het tijd was dat De NieuwBouw zou stoppen. Het was, vond ik, tijd dat er een nieuw initiatief opgezet zou worden. Een reactie bleef uit. Naar mij persoonlijk, maar ook van de jongeren.

Nu besef ik dat ik een fout heb gemaakt. Ik was vergeten dat het doel van De NieuwBouw was om de jongeren een stem te geven naar de ‘grijze’ elite. Ik was het gedrag gaan vertonen van de ‘grijze elite’ waar ik als voorzitter en jongere zo tegen geageerd had en zag niet meer dat ik het was die moest stoppen.

Op 11 september is er een initiatief Captain Co-Creation; work like a Captain, play like a Pirate voor Infra & Bouw-studenten en young professionals onder de 30 jaar. In co-creatie willen zij een visie ontwikkelen voor de sector en daarmee trachten invloed uit te oefenen op hun eigen toekomst. Dit doen zij overstijgend aan de eigen organisatie en het zou zo maar eens de start van de, door mij zo gewenste, nieuwe jongerenbeweging kunnen zijn. Om die reden heb ik de nog steeds waardevolle sociale infrastructuur beschikbaar gesteld waarmee zij mogen doen wat zij willen.

Ik wil besluiten door met terugwerkende kracht mijn excuses aan te bieden. Niet aan jullie, maar aan de generaties die eraan komen en dit stuk waarschijnlijk nooit zullen lezen. Zij hebben, door de nieuwe technologieën, heel andere manieren om informatie uit te wisselen. Om die reden zal ik dan ook stoppen met mijn column en deze plek graag afstaan aan een student van de jonge generatie. Niet om, zoals dat vaak gebeurt, leuk een jongere aan het palet toe te voegen. Nee, hierdoor kunnen wij af en toe een glimp opvangen van wat de jonge generatie bezighoudt en zo aansluiting met elkaar blijven houden.

Roel van der Vossen, commercieel directeur Euroconstruct

Reageer op dit artikel