artikel

Dolle, dwaze dagen

bouwbreed

Dolle, dwaze dagen

De bootvluchtelingen zijn weer van de voorpagina’s verdwenen. Bed, bad en brood idem dito. Ook uit Oekraïne gelukkig weinig nieuws en Griekenland blijft in de Eurozone. De economie trekt aan. De woningverkoop zit in de lift. En aan het einde van de week hopen we de 25 Celsius te halen. Kortom, alle seinen staan op groen om ons op de Provada te storten. Een bescheiden uitspatting in vergelijking met wat voorheen de gekte van de Mipim was.

Maak het met mensen! Dat was het motto van onze Dag van de Projectontwikkeling, maar goed beschouwd ook van de Provada en van de vastgoedsector in het algemeen. Vastgoed lijkt voor de buitenwacht misschien vooral over heel veel geld te gaan, maar is uiteindelijk een mensenbusiness. Dat geldt voor het doen van zaken, maar ook voor waartoe wij als vastgoedsector op aard zijn. Het zijn mensen in onze sector die het moeten maken, die werken aan onze gebouwde omgeving. Aan huizen, winkels, kantoren, scholen, ziekenhuizen, etc. Mensen die werken voor hun geld. Zeker. Maar ook mensen die van de wereld een mooiere plek maken, een plek waar mensen een fatsoenlijk leven kunnen leiden. Misschien wel gelukkig kunnen zijn.

Is dat geen mooie gedachte als we de komende dagen – thuis of op de beursvloer – aan het eind van de middag – of eerder – van een biertje of een glaasje witte wijn staan te genieten? Dat het mensen zijn waarvoor we het doen. Ook voor die bootvluchteling, die huis en haard ontvlucht is en alles wat hem lief was achter zich heeft gelaten. Die via een wankel bootje en de EU-tombola een toekomst in ons mooie landje heeft veroverd. Het landje dat aan ons, uitverkorenen die we zijn, is toevertrouwd om aan te bouwen!

Jan Fokkema, directeur Neprom

Reageer op dit artikel