artikel

Blog: Dag van de Bouw – Een Reisgids

bouwbreed Premium

Zaterdag wordt de Dag van de Bouw gevierd. Meer dan 150 bouw- en infraprojecten in heel Nederland openen dan hun bouwhekken. Leuk om eens langs te gaan, ook voor diegene die niet iedere dag een bouwhelm draagt. Voor wie daarbij wel wat hulp kan gebruiken hier een aanzet tot een reisgids.

Naam: Dag van de Bouw Bezoekers: 125.000 (2014) Datum: 13 juni 2015 Tijd: 10.00 tot 16.00 uur Locatie: 173 verschillende, door het hele land. Info: Het jaarlijkse feestje van de bouwsector. Voor de tiende keer alweer. De bouw – nou ja, leden van brancheorganisatie Bouwend Nederland – houden open huis. Of zoals op de website van het evenement staat: “Tijdens de Dag van de Bouw laten de leden van Bouwend Nederland graag zien tot welke hoogstandjes zij in staat zijn.”

Waar moet ik heen? Goeie vraag. Ben je meer een bouw- of een inframens? Houd je van wegenbouw of openbaar vervoer? Nieuwbouw of transformatie? Woningbouw of zorgcomplex? Er is keuze genoeg. Om het kiezen wat makkelijker te maken hier vier mogelijke routes.

zijn goede opties

– 30 bouwopleiders onder één dak – is ook open.

gemaakt.

– een Rijksmonument – wordt opgeknapt.

. Deze route verscheen donderdag in de papieren Cobouw. Het is een selectie van twaalf projecten – één per provincie – die een bezoekje waard zijn voor mannen en vrouwen die al in de sector werken. Ter inspiratie of om de kunst een beetje af te kijken. Een dagje uit voor het hele gezin… met een vleugje bedrijfsspionage.  

Welke project ga jij bekijken zaterdag? Heb je al een route uitgestippeld? Deel het hieronder. Later deze week volgt er nog een route.

Martjan Kuit, redacteur Economie bij Cobouw

Reageer onder deze blog of via Twitter op @MartjanKuit of @CobouwNL

Reageer op dit artikel