artikel

Attema biedt alternatief voor kabelgietmof

bouwbreed

Attema uit Gorinchem zegt een minder arbeidsintensief alternatief te leveren voor kabelgietmoffen om ondergrondse lassen mee te maken.

Het bedrijf ontwikkelde een gietmofpakket voor zijn kabeldoos AK1. De tweecomponenten pur-giethars komt in een transparante mengzak. Restanten hars kunnen met het vuilnis mee. Een afgevulde kabeldoos kan direct worden ingegraven en onder spanning worden gezet. Attema levert elke kabeldoos met drie nylon (PA) diafragmawartels en contramoeren van M25 met een klembereik van 11 tot 17 millimeter. Die zijn geschikt voor de gangbare grondkabels van de typen XmvKas en YmvKas. Voor flexibele aardlitzen is een speciale kroonsteen aangebracht. De doos heeft acht poorten naar vier richtingen voor maximaal zes kabels.

Reageer op dit artikel